Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър 7/8 твКолкото са по-уплашени хората, толкова

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър 7/8 твКолкото са по-уплашени хората, толкова
Коментари Харесай

Алерголог: По-опасно е да сложим мръсна маска, отколко да сме без нея

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър 7/8 тв

Колкото са по-уплашени хората, толкоз по-лесно могат да бъдат ръководени. По отношение на маските, може да извлечем изгода. Имам поради, че маската има избран запас и в случай че човек деликатно я използа, ще има изгода, само че другояче може да е рискова. 

Това разяснява в ефира на 7/8 тв алергогологът доктор Тихомир Мустаков.

Трябва да се съблюдава софтуерното носене на маска, с цел да има изгода, а не щета, а не да бъде един тип показно, уточни лекарят.

Важно е да се дефинира кои елементи от популация са застрашени и те да се опазят, а останалите да си правят работата, уточни той.

За мен Германия направи положителни ограничаващи ограничения и опазване на живота и имат доста положителни резултати. Ние имаме някои протективни фактори, които са в наша изгода, само че като имаме поради, че имаме доста хронично заболели и сме застаряваща популация, ние би трябвало да се пазим. Затова мисля, че маската е жест, който би трябвало да вършим от грижа един към различен, уточни лекарят. 

Маската би трябвало да се носи там, където има компактен поток от хора - рейс, метро. След това би трябвало да се махне и да не се поставя още веднъж, тъй като е поопасно да сложим мръсна маска, в сравнение с да сме без нея, изясни той.

Износените маски би трябвало да се тритерат като рисков биологичен боклук, тъй като те събират вирусни и бактериални инфекции, разяснява алергологът.

Трябва да се подхожда прагматично, с цел да има изгода. Т.е. децата би трябвало да знаят защо служи маската, по какъв начин вярно да се носи и по-късно вярно да де изхвърли, а не да бъде единствено като етикет. Маската устоя едвам от два до четири часа. След това към този момент няма смисъл от нея, дори  става рискова, уточни той.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР